Mart 2021 yemek menüsü için tıklayın.

Yabancı Dil Sınıfı Kayıtları Başladı

Dil alanından, Üniversite sınavına girmek isteyen öğrenciler için oluşturulmuş, Dil sınıfı okulumuzda açılıyor.

Özel Atabek Anadolu Lisesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında olduğu gibi yeni eğitim yılında da başarılarını sürdürmeye devam edecektir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Atabek Anadolu Lisesinde Dil sınıfı açılacaktır.

Yabancı bir dil bilmenin insan hayatına sosyal ve entelektüel bağlamda kattığı sınırsız faydaların yanı sıra okulumuzda açılacak olan dil sınıfımızın yararlarını aktarmakta da fayda var.

Öncelikle dil bölümünde okuyan bir öğrencinin üniversiteye yerleşme olasılığı diğer bölümlere oranla çok daha yüksektir. Araştırmalar bu oranın %60 olduğunu göstermektedir. Yabancı dil mezunlarının öğretmenlikten rehberliğe, turizmden medyaya, çevirmenlikten tercümanlığa, bankadan basın yayın sektörüne uzanan farklı sektörlerde ilgi alanına göre, mezuniyetleri sonrasında seçim yapma şansları vardır. Ayrıca bu bölümün açılması öğrencilerimizin tercihlerinin sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümleriyle sınırlandırmamış olacak, üniversite sınavında Yabancı Dil Testi ile farklı alanlara yönelmelerine ve tercih yelpazelerinin genişletmelerine kapı aralamış olacaktır.