Mayıs 2021 yemek menüsü için tıklayın.
Yaşam Beceri Atölyeleri ve Kulüp Çalışmaları

Atabek Ortaokulunda gerçekleştirdiğimiz “Yaşam Beceri Atölyeleri”nde (YBA) ve kulüp çalışmalarında öğrencilerimiz, hayat boyu faydalanacakları becerileri kazanırken kendilerini daha derinden keşfetme imkânı bulurlar. Öğrencilerimiz bu atölye ve kulüplerde:

• Psikomotor becerilerini geliştirirler.
  • Yaşam boyu öğrenme altında deneyimler yaşarlar.
  • Farklı ve çok yönlü düşünme becerileri kazanırlar.
  • Yenilikçi ve disiplinler arası bir yaklaşımla kendilerini özgürce ifade ederler.
  • İlgi ve yeteneklerini birleştirerek mesleki seçimin bilincini oluştururlar.
  • Yaratıcı ve estetik duygularını geliştirir.
  • Fen ve teknoloji okuryazarlığı sayesinde yaşam kalitelerini artırırlar.
  • Sanatın ve evrensel ahlak kurallarının bütünlüğünü benimserler.
  • Çevre koruma bilinci ve sağlıklı yaşam mücadelesini kavrarlar.
  • Proje tabanlı öğrenme, tasarım odaklı çözüm üretme becerisi kazanırlar.
  • Bilimsel ve sosyal bir düşünce yapısıyla evrensel konuları tartışma şansı yakalarlar.
  • Araştırma ve sorgulama ile alternatif çözüm üretebilme yeteneklerini geliştirirler.
  • Sosyal sorumluluğu yaşam felsefesi olarak benimserler.

Yaşam Beceri Atölyelerimiz

Sanat Atölyesi

Bilim Atölyesi

Müzik Atölyesi

Spor Atölyesi

Akıl Oyunları ve Satranç Atölyesi

Robotik Kodlama Atölyesi

Kulüplerimiz

Almanca Kulübü (Deutschklub)

“Almanca Kulübü”nde Almanca şarkı söylemek, özel günler için Almanca kartlar hazırlamak ve Alman mutfağını tanıtmak gibi etkinlikler yapılır.

Mun Kulübü

“Mun Kulübü”nde öğrenciler Model United Nations (MUN) konferansına hazırlanır.

Üretici Kaşifler Kulübü

“Üretici Kaşifler Kulübü”nde elektronik, astronomik ve bilimin doğası altında çalışmalar yapılır. Elde edilen çalışmalar yıl sonunda hazırlanan bilim şenliğinde sunulur.

Tiyatro Kulübü (Atabek Tiyatro Topluluğu)

“Tiyatro Kulübü”nde sahne kuralları, sahne düzeni, doğaçlama,  jest ve mimik okuma çalışmaları yapılır.

Gazetecilik ve Bilgilendirme Kulübü (Genç Gazeteciler ve Yaratıcı Yazarlar Kulübü)

“Gazetecilik ve Bilgilendirme Kulübü”nde öğrencilere doğru bilgiye tarafsız bir şekilde ulaşma bilinci kazandırılır.

Görsel Sanatlar Kulübü (Çizgilerin Dünyası)

“Görsel Sanatlar Kulübü”nde bireyin kendini tanıması, yeteneklerini keşfetmesi, farklı bakış açısı ve estetik değerler kazanması sağlanır. Kişi, sanat aracılığı ile yaratıcı düşünmeyi ve kendisini daha iyi ifade etmeyi öğrenir.

Şiir Kulübü (Genç Kalemler Şiir Kulübü)

“Şiir Kulübü”nde öğrenciler ülke ve dünya çapında tanınmış şairleri öğrenir, şiirleri inceler, ezberler ve yüreğinin derinlerindeki duygulara yer verme fırsatı bulur. Yıl içerisindeki çalışmalar bir şiir dinletisi etkinliği ile sunulur.

Orkestra ve Bando Kulübü ( Atabek Shuufle Band)

“Orkestra Kulübü”nde orkestra ve bando çalışmaları yapılır. Özel günler ve törenlerde yer alır.

Kısa Film Kulübü

Sinemacılık alanına ilgi duyup  oluşturulan kulüp içerisinde, bu alanlar hakkında sahip olduğu bilgi birikimini diğer insanlar ile paylaşıp pekiştirme konusunda gönüllü kişilerden oluşur.

Eğlenceli, bilgilendirici ayrıca sanatsal kaygılar ve toplumumuzun sahip olduğu zararlı alışkanlıklar ya da davranışlar üzerine, ahlak normlarını kural edinerek, kamu spotu veya kısa filmleri analiz edilip sunulur.

Matematik Olimpiyatları Kulübü ( Advence Math Club)

“Matematik Olimpiyatları Kulübü”nde öğrenciler Kanguru Matematik ve Bilim Olimpiyatları sınavına hazırlanır.

Voleybol Kulübü (Atabek All Stars Voleyball Club)

“Voleybol Kulübü”nde öğrencilere yetenekleri doğrultusunda voleybol teknik, taktik ve oyun bilgileri verilir. Öğrenciler okul takımına veya okul dışı profesyonel kulüplere yönlendirilir.

Futsal Kulübü

“Futsal Kulübü”nde öğrencilere yetenekleri doğrultusunda futbol teknik, taktik ve oyun bilgileri verilir. Öğrenciler okul takımına veya okul dışı profesyonel kulüplere yönlendirilir.

Basketbol Kulübü (Atabek Basketball Club)

“Basketbol Kulübü”nde öğrencilere yetenekleri doğrultusunda basketbol teknik, taktik ve oyun bilgileri verilir. Öğrenciler okul takımına veya okul dışı profesyonel kulüplere yönlendirilir.

Sosyal Sorumluluk Kulübü (Do Gooders)

“Sosyal Sorumluluk Kulübü”nde öğrencilerin yaşantılarında sadece kendi hayat süreçlerinin olmadığını fark etmeleri, her insanın eşit şartlarda ve imkânlarda yaşam sürdürebilme hissiyatını edinmeleri ve başka hayatları kolaylaştırma empatisini kazandırmak adına sosyal sorumluluk projeleri geliştirilir. Buradaki en büyük gayemiz gelecek nesillerin vicdanlı, merhamet sahibi, toplum ahlakı gelişmiş bireyler olmalarını sağlamaktır.

Satranç Kulübü  (White Chess Rook Club)

Satranç, strateji ve akıl oyunudur. “Satranç Kulübü”nde satranç oyununun kurallarına göre oynanması sağlanır, teknik bilgiler öğretilir.

Satranç oyunu; hızlı, planlı ve doğru düşünebilme, dikkat ve konsantrasyon becerini geliştirme, mücadelenin önemini kavrama, farklı bakış açıları kazanma, yaratıcılığın gelişimi ve eğitim hayatındaki tüm derslerin konularının daha hızlı kavranıp, anlaşılması konusunda katkı sağlar.

Bilişim Teknolojileri Kulübü

“Bilişim Teknolojileri Kulübü”nde öğrenciler MakeBlock ,mBot robot kiti kullanarak çeşitli projeler üretilir. Bireysel ve takımlar halinde yarışmalar düzenlenir. Farklı yazılımlar kullanarak öğrencilere kodlama yapabilme ve algoritma kurabilme becerileri kazandırılır.

Rehberlik ve Kariyer Planlama Kulübü

“Rehberlik ve Kariyer Planlama Kulübü”nde öğrencilere meslekler tanıtılır. Lise hedefleri ve lise tanıtımları yapılır.