Haziran 2021 yemek menüsü için tıklayın.

Ortaokul Sosyal Sorumluluk

Hızla değişen zaman, bilgiye kolay ulaşılabilirlik ve bilgiyi yeniden yorumlanmasına ihtiyaç duyulan bu çağda öğrencilerimize katabileceğimiz en büyük değer kendi öğrenme süreçlerinin sorumluluklarını alması olacaktır.

Atabek koleji olarak öğrencilerimizi; Ülkenin yönetimi, kaynakları ve gelişim üzerinde söz sahibi olabilecek bireyler olarak görüyoruz. Topluma olumlu katkı sağlayacak sorumlulukları alıp yerine getirecekleri konusunda ise onlara sonsuz güven duyuyoruz.

Bu nedenle okul öncesi eğitimden başlayarak liseye kadar tüm eğitim kademlerindeki öğrencilerin farkındalıklarını arttıracak ve vicdani gelişimlerine katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz.

Amaçlarımız

Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerimizin;

*Organizasyon bilinci gelişir.

*Toplumsal sorumluluk bilinci gelişir.

*Özgüveni artar.

*Takım çalışmasını deneyimler ve geliştirir.

*İletişim becerisi artar.

*Güçlü yönlerini ortaya çıkarırken, güçsüz olan yönlerini geliştirir.

*Yaratıcı düşünme ve problem çözme becerisi gelişir.

*Dünyadaki ihtiyaçların evrenselliğini fark eder.

*Bağımsız davranabilme yeteneği gelişir.

Geçmişten günümüze öğrencilerimiz, birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır. Bu projelerin çoğu hala sürdürülmektedir.

Bir Kutu Mama, Bir Hay"Can" Mutluluğu Projesi

Atabek Ortaokulu, her yıl olduğu gibi, sokak hayvanlarına yardım etme ve duyarlılığı arttırma amaçlı 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde, öğrencilerimizin ve kurumumuzun destekleriyle 300 kilo mama alarak hem sokak hayvanlarının beslenmesine hem de tedavileri için gerekli işlemlerin yapılmasına katkı sağladı.

Minik Eller Büyük Koliler Projesi

Atabek koleji Ortaokul öğrencileri ülkesine ve çevresine karşı duyarlılık konusunda büyük bir adım daha atarak, Elazığ ve İzmir’de yaşanan deprem sonucunda hasar gören kardeş okullarımız için minik elleriyle büyük koliler hazırlayarak eğitimlerine ve çeşitli ihtiyaçlarına destek oldular.

Her İnsan Bir Fidan Dikmeli Yurduna Projesi

Atabek eğitim kurumu olarak temel ilkelerimizin başında yeşil bir çevre oluşturmak ve korumak yatmaktadır. Öğrencilerimizin doğa ile birebir etkileşim kurarak sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi ve gelecek kuşaklara daha yeşil bir çevre bırakması amaçlanmaktadır.

Kanım, Canın Olsun Projesi

Atabek eğitim kurumu olarak, Türk Kızılay işbirliği ile yürüttüğümüz proje sayesinde, tüm personel ve velilerimizle birlikte “Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç” olduğunu fark edip, başka canlara umut olduk.

Ben Okudum, Sen Oku, O Okusun Projesi

Atabek ortaokulu öğrencileri öğle aralarında okulda uygun gördükleri yerlerde okudukları kitapları bitirdikten sonra kitap kumbaralarına atarak kardeş okuldaki öğrenci arkadaşlarına gönderdikleri projemizle kitap okuma seferberliğine katkı sağlamışlardır.

Daha Fazla Bilgi Alın

Yarının seçkin ve yüksek donanıma sahip nesilleri arasında yer almak için şimdiden iyi bir eğitim şart. Çocuğunuzun doğru öğrenme ve topluma daha kolay entegre olabilmesi için Atabek’li olmasına imkan tanıyın.