Ekim 2021 yemek menüsü için tıklayın.

Liseye Hazırlık

Liseye hazırlık süreci, öğrencilerimizin akademik becerilerinin tüm ortaokul dönemi boyunca sistematik olarak geliştirilmesine dayanır. Okuduğunu anlama, çıkarımda bulunma, analitik düşünme gibi temel becerileri edinen ve kendi öğrenme stilini keşfeden öğrencilerimiz, sınav sistemi değişse bile bu süreci başarılı bir şekilde yönetebilirler. LGS sürecinde deneyimli akademik kadromuz ile günlük, haftalık ve aylık ders çalışma programlarımız çocuklarımızın sistemli bir şekilde sınava hazırlanmalarına rehberlik etmektedir. Süreç içerisinde yapılan deneme sınavlarımız, sınav analizlerimiz ve öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu konuların ivedilikle planlanması sayesinde hem performanslarını artırmayı hem de konu hakimiyeti kazanmalarını sağlamaktayız. Veli-öğrenci-öğretmen iletişimini en üst düzeyde aktif kılarak süreci  anlık bilgilendirme ve çözüm odaklı bakış açımızla kontrol altında tutmaktayız. Bu durum öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri her konuda hızlı karar alarak probleme müdahale etmemizi sağlamaktadır. Böylece öğrencilerimiz okul sürecinde de kendilerini büyük bir ailenin ferdi olarak görmekte ve bu aile ortamı bizlere başarının kapılarını açmaktadır.

6. sınıftan itibaren haftalık ölçme-değerlendirme çalışmaları ile her öğrencinin kazanımlarını ve eksikleri analiz edilir, geliştirilmesi gereken yönleri üzerinde birebir çalışılır. Böylece kendini tanıyan, güçlü ve zayıf yönlerini bilen öğrenci, gerçekçi hedefler koyabilir ve sınav kaygısı ile başa çıkabilir.

8. sınıfta düzenlediğimiz etüt çalışmaları ile öğrencilerimiz dışarıdan desteğe ihtiyaç duymadan liseye hazırlanabilirler.

Öğrencilerimizin bu süreç boyunca duygusal olarak yıpranmamaları ve sosyal aktivitelere katılımının devamı açısından, yıl boyunca rehberlik ve kulüp çalışmaları ile çok yönlü gelişim desteklenir.