Ekim 2021 yemek menüsü için tıklayın.

Üniversiteye Hazırlık

Öğrencilerimiz lise hayatına başladıkları an birer üniversite öğrencisi adayıdır. İyi bir üniversite başarısı için lise hayatının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle üniversite hazırlık sürecimiz 9.sınıf düzeyinden itibaren TYT ve AYT sınavlarında başarıyı artırıcı düzeyde çalışmalarla başlamaktadır.

9. ve 10.sınıf düzeylerinde akademik çalışmaların yanında üniversite farkındalığı yaratmak adına ilgi ve yeteneklerine göre alan seçimi,meslek tanıtım seminerleri,deneme sınavlarının uygulanması ve analiz edilmesi gibi çalışmalar yürütmekteyiz.

11.sınıfta artık öğrencilerimiz kendi ilgi ve yeteneklerine göre alanlarını seçmiş olmaktadırlar. Alan seçimi yapıldığı için her öğrenci kendi alanına göre üniversite hazırlık sürecini daha da yoğunlaştırmaktadır.11.sınıf düzeyimiz müfredatımızda AYT ağırlıklı olduğu için TYT’ye yönelik ekstra çalışmalar yapılmaktadır.

12.sınıf düzeyinde ise son senemiz tamamen Yüksek Öğretim Sınavına (TYT-AYT) hazırlık süreci ile devam etmektedir.

Atabek Anadolu Lisesi olarak okul sürecimizin yanında öğrencilerimizin iyi bir üniversite eğitimi almaları için akademik çalışmaların yanında pek çok çalışma da yapmaktayız. Akademik desteğimizin yanında yürütmekte olduğumuz faaliyetler:

*Danışmanlık Desteği
*Deneme Sınavlarının Analiz Edilmesi
*Etüt Çalışmaları
*Rehberlik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
*Ödev Takip Sistemi
*Sınav Koordinatörlüğü

Danışmanlık Desteği: Öğrenci ve velilerimize üniversite hazırlık süreci ile ilgili olarak bireysel danışmalık desteği vermekteyiz. Sınavın içeriği,t ercihler ve meslek seçimleri ve sınav süreci hakkında gerekli bilgilendirmeleri sağlamaktayız.

Deneme Sınavlarının Analiz Edilmesi: Okulumuzda her sınıf düzeyinde belli aralıklarla Türkiye Geneli deneme sınavları uygulanmaktadır. Öğrenci ve velilerimize deneme sınavlarının analizi ve değerlendirilmesi yapılmaktadır. Öğrencilerimizin eksikleri, sınavlarda nelere dikkat etmeleri gerektiği vurgulanmaktadır. Konu eksikliklerin belirlenmesi neticesinde etüt çalışmaları branş bazında yapılmaktadır.

Etüt Çalışmaları: Öğrencilerimiz okulumuzun akademik programı ile birlikte cumartesi günleri de devam eden eğitim programımızla birlikte yıl boyunca devam eden üniversite hazırlık eğitimi almaktadırlar.

Rehberlik Faaliyetlerinin Yürütülmesi: Atabek Anadolu Lisesi olarak üniversite hazırlık sürecinde öğrenci ve velilerimize gereken rehberlik çalışmalarını uygulamaktayız. Her sınıf düzeyimizin üniversite hazırlık süreci ile ilgili rehberlik ihtiyacı farklı olabilmektedir. Öğrenci ve velilerimize YKS tanıtımı, üniversitelerle işbirliği yaparak öğrencilerimizi akademisyenlerle buluşturarak meslek tanıtım seminerleri, üniversite ortamını görmeleri kampüs ve verilen eğitim hakkında bilgi almaları ayrıca motivasyonlarını artırmaları noktasında üniversite gezileri, yıl içerisinde de yine okulumuzda öğrenci ve velilerimize gerekli seminerleri gerçekleştirerek bu süreçte öğrenci ve velilerimize rehberlik desteği sağlamaktayız.