Eylül 2021 yemek menüsü için tıklayın.
Kayıt Detayları

ÖZEL ATABEK EĞİTİM-ÖĞRETİM KURUMLARI
2021-2022 Eğitim- Öğretim Dönemi

Sayın Velimiz, 2009 yılında kurulan, başarı ve gurur dolu yılları geride bırakan Kurumumuz; Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığı, köklü kültürü, alanında yetkin öğretim kadrosu, kurumsallaşmış kimliği ile örnek bir kurum olma özelliğini dün olduğu gibi bugün de gururla sürdürmektedir.Kurumumuz; öğrencisi, öğretmeni, velileri, mensup ve mezunları ile her geçen gün daha da genişleyen büyük, mutlu bir ailedir.

Bu ailenin birer ferdi olan ve bu aileye katılmak isteyen siz değerli velilerimiz, Okulumuza gösterdiğiniz ilgi, duyduğunuz güven ve verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.

Kayıt Şartları

2021-2022 eğitim-öğretim yılı için kayıt yenileme ve yeni kayıtlarımız başlamıştır.

31 Mayıs 2021 tarihine kadar yeni kayıt yaptıran velilerimiz erken kayıt avantajından yararlanacaktır.

Okulumuzu tanımak, kayıt koşullarımız, akademik programlarımız, sosyal ve sportif etkinliklerimiz hakkında bilgi almak için;

Hafta içi her gün 09.00 – 17.00 arası

Cumartesi günleri ( Pandemi nedeniyle yapılan kısıtlamalar haricinde )  09.00 – 16.00 saatleri arasında okulumuza gelebilir, Halkla İlişkiler Birimimizle görüşebilirsiniz.

Çocuğunuzun okula kayıt olma durumu ile alakalı detaylı bilgi sahibi misiniz? 🤔

Okul Öncesi

– Junior Class (Minikler Sınıfı): 42 – 47 aylık öğrenciler
– 4 Yaş Grubu : 48-59 aylık öğrenciler
– 5 Yaş Grubu : 60-68 aylık öğrenciler
– 69-71 aylık öğrenciler veli isteği doğrultusunda ve rehberlik görüşmesi sonucuna göre ana sınıfına da kayıt yapma hakkından yararlanabilirler.

Önemli: Ana sınıfı kesin kayıtlar başvuru sırası ve rehberlik görüşmesi sonucuna göre yapılacaktır.

İlkokul

– 1. Sınıfa Eylül ayı sonu itibariyle 69 ayını doldurmuş tüm öğrenciler kayıt yaptırabileceklerdir
– 3. ve 4. Sınıflara açık kontenjan dahilinde performans değerlendirme ve rehberlik görüşmesi sonucuna göre öğrenci

Önemli: 1. sınıfa kesin kayıtlar başvuru sırası ve rehberlik görüşmesi sonucuna göre yapılacaktır.

Ortaokul

– 5., 6. ve 7. sınıflarına; Açık kontenjan dahilinde,Atabek Kabul Sınavı ve rehberlik görüşmesi sonucuna göre öğrenci kabul edilecektir.
– Atabek Kabul Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Anadolu Lisesi

9.Sınıf Öğrenci Adaylar İçin:

– Atabek Kabul Sınavı ve Orta Öğretime Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre mülakatla kayıt alınır.

Ara Sınıflara (10, 11 ve 12. Sınıflar) Nakil İçin;

– Açık kontenjan dahilinde, Atabek Kabul Sınavı ve rehberlik görüşmesi sonucuna göre öğrenci kabul edilecektir.

Akademik Burslar:

– Akademik başarı bursları, kurumumuzda Orta Öğretime Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre elde edilen puana ve yüzdelik dilime göre her yıl yeniden belirlenir.
– Akademik başarı bursları başvuru önceliğine göre kullandırılır.
– Akademik başarı bursları yıllık olup öğrencinin yıl sonu ağırlıklı puan ortalaması 90’ın altına düşmemesi ve öğrencinin davranış notunun inmemesi şartıyla devam eder.

Kayıt İçin Gerekli Bilgiler

– Öğrenci ve Anne Babaya ait Nüfus cüzdanının aslı ve (arkalı-önlü) fotokopisi
– Öğrencinin iki (2) adet vesikalık fotoğrafı
– İkametgah
– Boşanma durumunda velayet belgesi
– Başvuru sırasında okuldan alınıp imzalanarak doldurulan Öğrenci Sözleşmesi formu
– LGS sonuç belgesi (Anadolu Lisesi sınıfı için)
– Öğrencinin bir önceki yıla veya döneme ait karnesi (Yeni Kayıt olan öğrenciler için),
– Yurt dışından gelen öğrenciler için denklik belgesi

Ara Sınıflara Nakil İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

Kayıt için yukarıda belirtilen belgelere ek olarak hazırlanacaktır.

– Veli dilekçesi
– Yıl içinde disiplin cezası almadığına dair okul idaresinden alınacak belge

Açıklamalar

1- Kardeş indirimi %5
2- Peşin ödeme indirimi: %8 Nakit, %5 Kredi Kartına tek çekim
3- Erken Kayıt İndirimi (Haziran ayına kadar geçerlidir.)
4- Ödemeler Nakit, Otomatik Taksit Sistemi (OTS) ve Kredi Kartına taksit şeklinde yapılacaktır.
5- Kayıt yaptırmak isteyen velilerimizin banka tarafından yapılacak risk araştırması sonucunda Otomatik taksit sistemine (OTS) dahil edilmesi gerekir. Bu yetki bankaya aittir.
6- Taksit ödemelerinde son taksit Mayıs 2022 tarihidir.
7- Taksitli ödemelerde öğrenci velisinden ücretin %10’u peşin olarak tahsil edilir.
8- Öğrenci, yukarıda belirtilen indirimlerden birden fazlasını hak ettiği takdirde bunlardan hangisi yüksek tutarda ise ondan yararlanır, diğerlerinden yararlanamaz.

Diğer Hususlar

– Peşin ödeme yapmak isteyen velilerimizin, muhasebe servisinden hesap numarası alarak ödeme dekontu ile kayıt yenilemeleri gerekmektedir.
– İndirimlerin birleşmesi halinde en yüksek olan indirim uygulanır.
– Kayıt takviminde belirtilen sürelerden sonra yapılacak kayıt yenileme veya yeni kayıt işlemleri, ilgili sınıflarda boş kontenjan kalması veya yeni sınıf açılması durumunda yapılacaktır.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılımızın sağlıklı, başarılı ve mutlu geçmesini dileriz.