Mayıs 2021 yemek menüsü için tıklayın.

Kağıthane Özel Okullar

Kağıthane ilçesinde, 15 yaşın üzerindeki nüfusta eğitim alma oranı yüzde 90’a yakındır. İlçenin kozmopolit yapısı yaşayan 15 yaş üstü, yani zorunlu eğitim yaşı bitmiş nüfusun eğitim almasını engellememiştir. Kağıthane’deki kolejler de eğitimde kendi üzerlerine düşen ne ise yerine getirmektedirler.

Eğitim, sorumluluğu öğrencide görünen ancak yükümlülüğü eğitimcide ve okul yönetiminde olan önemli bir görevdir. Öğrenci, verileni almak zorundayken eğitimciler müfredatı yaşam ile kaynaştırarak öğrenciye vermek ve öğrencinin aldığı eğitimi “Bu ne işimize yarayacak?” diye sorgulamadan keyifle almasını sağlamak zorundadır. Kağıthane özel okullar ve devlet okulları da kendi eğitimcileri ile eğitim hizmetini ifa ederken farklı öğrenci tiplerine göre farklı eğitim şekilleri geliştirmeleri gerektiğini, her bir beynin ayrı kapasiteleri bulunduğunu ve bu kapasiteye göre anlatım şeklinin değişmesi gerektiğini bilirler.

Atabek Koleji’nde, Kağıthane kolejler ve İstanbul kolejleri içinde varolan eğitim sistemiyle farklılık yaratmasının yanı sıra, insana hizmet mantığını önde tutan yaklaşımları, eğitim sisteminin yöntemi hakkında fikir vermektedir. Verdiği eğitimin yanı sıra tekrarlama yani pratiğe dökme yöntemini okul kulüplerinde uygulayan Atabek Koleji, öğrencilerin teoriyi ve pratiği birleştirerek aldıkları bilgiyi hafızalarına oturtmaları için hizmet veren kolejlerin en önde gelenlerinden birisidir.

Kağıthane’de mümkün imkanları çerçevesinde çocuklarını özel okullarda okutmak isteyen velilerin en büyük amacı, çocuklarının gelecekte yaptığı işten keyif alması ve dolayısıyla istediği işe sahip olmasıdır. Mahalle bilinci nedeniyle çocuklarını milli ve ahlaki değerlerle büyüten aileler, çocuklarını gönderdikleri okullarda da aynı değerlerin olmasını isterler. BU nedenle Atabek Koleji’nin “Değerler Projesi” her zaman diğer okulların da ilgisini çekmiştir ve çekecektir. Atabek Koleji’nin, hızlı akan zaman içinde hızla tüketilerek yok edilmeye mahkum bırakılmasını engellemek amacıyla başlatılan projesi zamanla değer kazanmış ve her ay uygulanan çeşitli temalarla proje daha aktif hale getirilmiştir. Bu proje, eğitim alan çocuklarımızın aynı zamanda kendi milli birlik ve beraberlik anlayışımız aşılanmış olarak hayata başlamaları anlamını taşımaktadır ki bu ilerleyen hayatlarında, özellikle uluslararası mecrada çalışacakları bir iş sahibi olduklarında, Türkiye kültürünü ve maneviyatını anlatmakta çok büyük rol oynayacaktır.