Mayıs 2021 yemek menüsü için tıklayın.

Avrupa Yakası Kolejler ve Özel Okullar

Çocuğunuzun eğitimi sözkonusu olunca, binlerce seçenek arasında kararsız kalıyorsunuz değil mi? Bunu neredeyse her aile yaşıyor. Özellikle devlet okullarında okumuş ve çocuklarını orada okutmaya kararlı aileler zaman geçtikçe özel okul ve kolejlere eğilim gösterince kararsızlıkları daha çok artıyor. İstanbul Avrupa Yakası Kolejler için düşünülenkriterler arasında öncelikli olan eğitiminin kalitesi. Okulun, oturulan yere yakınlığı çok önemsenmemekle birlikte, aileler “Gerekirse taşınırız hatta yaka bile değiştiririz” yorumlarında bulunuyorlar.

Çocuklarının eğitimi ile ilgili yaptıkları fedakârlıklarıfedakârlıktan bile saymayan aileler için çocuklarına en iyi eğitimi vermek, özel okullar ve kolejler için en önemli ideal haline gelmelidir. Okulların “Ticarethane” olduğu düşüncesi çok gerilerde kaldı. Artık önemli olan, çocuklarımızın hem kendileri için en uygun eğitim şeklini almaları hem de şimdiden ilgileri üzerine odaklanmaları. Yani geleceğe yatırım için ailelerin şimdiden başlamaları.

Avrupa Yakası Kolejler ve Avrupa Yakası Özel Okullar eğitim verirken çocukların çocuk olduklarını unutmadan ancak öğrenmeye hazır olduğunu bilerek davranmalılar. Atabek koleji, keşfedilecek büyük bir kampüsü, açık kapalı spor alanları, sanat derslikleri ve okul alanları ile okulu, gelinmesi eğlenceli hale getiriyor. Müzik, resim derslikleri ve sanat için öğrencilerin her an kullanabileceği alanları hep açık. Öğrenciler derslerde kendi eğilimlerini keşfediyorlar. Bu eğilimlere göre rehberlik ve diğer hocalar tarafından yönlendirilebiliyor ve kendileri için hazırlanmış olan hem Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun hem de müfredatın imkânlarını sonuna kadar kullanabilecek bir eğitim sistemi içinde öğreniyorlar. Avrupa Yakası Kolejler ve Özel okullar arasında Atabek Koleji’ni farklılaştıran önemli noktalar, katılımcı eğitim, çocuklarımızın eğilimi olduğu konular hakkında sorumluluk alarak bilinçlenmelerini şimdiden sağlayan sosyal kulüpler ve günümüzün hızlı tüketiminde yok olmasına izin vermediğimiz değerlerimize sahip çıktığımız okul hayatı.

Atabek koleji üzerinde hassasiyetle durduğu “Değerler Eğitimi Projesi”ni hayata geçirerek “Değerler erozyonuna çözüm” bulmak ve ileriki dönemlerde kişilğini, bakış açısını, davranışlarının yönünü belirleyecek, onun tanınmasında temel ölçütler olarak işlev görecek değerleri yaşarken kazanmasını sağlamıştır. Öğrencilerimizin belirli değerlerin anlatılarak değil, içinde yaşayarak farkına varması, böylelikle yeni değerler üreterek kişiliği ile örtüştürmesi için gerekli ortamın hazırlanması da Atabek kolejinin bir başka sorumluluğudur.